AtlasIED IPX Series

Maak kennis met de IP endpoints uit de IPX Serie van Atlas die ingezet kunnen worden als communicatiesysteem in gebouwen. 

IP speakers IPX

AtlasIED IPX IP endpoints

De IPX Serie werd in 2018 gelanceerd als opvolger van een grote lijn IP speakers. Omdat de IPX Serie meer is dan een IP speaker, maar een IP endpoint. Bedoeld voor massa communicatie in gebouwen in het geval van calamiteiten, algemene mededelingen, intercom doeleinden, ontruiming en informatie. 

IP Endpoints

De IPX Serie bestaat uit een groot aantal IP endpoints die op verschillende manieren geïnstalleerd kunnen worden door in te bouwen of op te bouwen. Hierbij kan gekozen worden uit modellen die audio weergeven, berichten tonen via een HD display, flitsen ten behoeve van extra aandacht en een intercom functie hebben door een hoge kwaliteit, digitale microfoon. 

Unified Communications

E-mail, SMS, berichtgeving, VoIP, digital signage, chat, videoconferencing, omroep, ontruiming en nog veel communicatiemiddelen kunnen tegenwoordig verenigd worden binnen één platform: Unified Communucations. De IPX Serie past perfect binnen dit platform en kan volledig geïntegreerd worden binnen een allesomvattend systeem binnen een gebouw. 

VoIP omroepsysteem

Door IPX te integreren met een VoIP telefooncentrale kunnen er omroep en intercom toepassingen plaats vinden. Beschouw een IPX endpoint dan ook als een IP handheld telefoon, die exact op dezelfde wijze benaderd kan worden binnen het IT-netwerk. 

Cisco compatible

IPX endpoints worden automatisch herkent binnen Cisco's Unified Communications Manager, waardoor integratie een fluitje van een cent wordt. Bovendien is IPX compatible met Avaya en SynAps. 

Zoveel toepassingen van IPX

IPX kunnen ingezet worden in alle gebouwen, denk aan:


  • Scholen en universiteiten
  • Fabrieken en industriële locaties
  • Kantoorpanden
  • Logistieke centra
  • Openbare en publieke gebouwen
  • Sportaccommodaties

Veiligheid staat voorop...

Mensen binnen een gebouw willen zich veilig voelen. Van medewerkers tot scholieren, van klanten en gasten tot directie. IPX kan hier uitstekend aan bijdragen door middel van heldere, spraakverstaanbare mededelingen, duidelijke informatie via HD displays en intercom mogelijkheden dankzij de ingebouwde microfoons. 

Wil jij werken met deze moderne IP endpoints?

 Meld je dan aan voor de training die wordt gegeven door onze eigen IPX specialist Martinus Hanse.

Inhouse Training IPX?

IPX trainingen worden speciaal voorbereid en afgesteld op jullie verwachtingen. We komen graag naar jullie toe om een training op maat te verzorgen en om jullie de werking van IPX te demonstreren.


Interesse? Mail naar info@mennegat.nl of bel met 06-51050752 voor meer informatie.